Fermoyle Pottery

*  is gevestigd in Ierland en wordt gerund door het echtpaar Stephen O’Connell & Alexis Bowman. Geboren in Kerry, Stephen O’Connell voltooide zijn stage bij Iveragh Ceramics in 2009. Alexis, afkomstig uit Australië, behaalde een diploma aan het College of Fine Arts in Sydney.

*  In opdracht van een aantal gerenommeerde restaurants, waaronder het 2* Michelin star restaurant Aimsir in Kildare, hebben zij een compleet tafelservies mogen ontwerpen en produceren. Fermoyle Pottery werd in 2019 genomineerd voor de Image Interior Awards in de categorie “Best Tableware”.

*  Stephen & Alexis werken meestal met steengoed, maar soms ook met porselein en zij produceren “hand thrown en hand built pots”. Het servies wordt gebakken in een elektrische kiln en vooral aan het glazuren wordt veel aandacht besteed. Inmiddels hebben zij een breed scala aan zelfgemaakte en experimentele glazuren vervaardigd.

*  In hun studio aan de zuidwest kust van Ierland, proberen ze zoveel mogelijk trouw te blijven aan de kwaliteiten die ze het meest bewonderen in het traditionele country pottery.

Minimale order
€ 250,-
Verzendkosten
€ 25,- / €55,-